lauantai 4. maaliskuuta 2017

Viherkasvini!


Viherkasvit on kuullunu aina mun sisustukseen. Teini-ikäisenä jo aloin haalimaan kukkia huoneeseeni ja vielä tänäkin päivänä niitä on nurkissa. Ei tosin niin paljoa kun ennen. Nyt viherkasvit on tullut jopa muotiin.

Tästä lähteekin nyt pieni kukkasten esittelykierros:

Olohuoneessa on Nukkumaija mikä on varjon ja puolivarjon kukka. Se tarvii aika paljon vettä ja ilmoittaakin heti nuokkuvilla oksilla vedentarvettaan.

Anopinkieli on noin kolme vuotta vanha. Helppohoitoinen, pitää auringosta mutta menee myös vähän varjoisammassakin paikassa. Ei haittaa jos on pidemmän aikaa kuivana.

Palmuvehka on kanssa hyvin helppohoitoinen, ei tarvitse paljoa vettä. Menestyy myös varjossa.Viirivehka menee varjossa ja puolivarjossa samoin kun sutipuu. Kastelen näitäkin kerran viikossa. Kuvassa edesmenneen vaarini tekemä kukkapöytä. Maalasin viime kesänä sen valkoiseksi.


Viime kesän pelargonia on talvehtinut suht hyvin. Saa nähdä kukkiiko kesällä. Pitää auringosta. Näyttää aika säälittävältä.


Sain mummoltani kolme vuotta sitten Kliivian mikä on suosittu vanhanajan kukka. Se tykkää auringosta ja kerran viikossa kastelen tätäkin. Tätä kukkaa voi pitää ulkona suojaisassa paikassa keväästä myöhään syksyyn. Pieni kylmänkaraistus edistää kuulemma kukintaa. Alle 10 asteeseen en kumminkaan uskalla tätä laittaa.Onnenbambu on ainakin neljä vuotta vanha ja elää vesivaasissa. Näitä voi siis istuttaa multaan tai jättää veteen uimaan.

Edesmenneen vaarini tekemä nukensänky on päässyt kivasti käyttöön.
Orkideat ei jostain syystä elä minulla kuukautta kauempaa.
Olen välillä sinnikäs ja yritän ns. herättää henkiin riutuneita viherkasveja, ja tässä kuva "heräämöstäni"

Bougainvillea pudottaa lehtensä talveksi,koska talvehtii. Samoin Maljaköynnös. Olen antanut näille talvehtjoille hyvin vähän vettä,ja nyt keväällä lisännyt kukkaravinnetta veden sekaan.
En ole talvettanut koskaan ennen kukkia.
Nyt keväällä näemme tuloksen!

Maljaköynnös on paahteen kukka. Se pitää suojaisasta paikasta,ei mielellään taivasalle. Voidaan pitää ulkona myöhäiseen syksyyn saakka.
Kestää ulkona pikku pakkasille asti. Itse otin sisälle viiden asteen kohdalla.
Bougainvillea on aikalailla samanlainen,mutta kannattaa ottaa sisälle hiukan aikaisemmin kun Maljaköynnös.

Kuvan vihrein kasvi on perinteinen rönsylilja. Vihreä valkoisessa versiossa valkoiset raidat pysyvät jos kasvi saa tarpeaksi valoa. Hyvin helppohoitoinen tämäkin,kerran viikossa vettä.
Ihana pörröinen Unelmani. Kerran viikossa kastelen tätäkin. Jostain syystä kellastuttaa oksia.
Edellinen Unelma kuoli tuohon oksien kellastumiseen.

Siinä oli pieni esittely viherkasveistani. Joka kevät vaihdan mullat ja kesällä osa kukista pääsee lasitetulle parvekkeelleni. On hyvä viedä kukkia välillä suihkuun,niin että multa kastuu kokonaan ja pölyt lähtevät lehdistä. Pesuhuoneen kosteus on myös hyväksi välillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti