maanantai 30. tammikuuta 2017

Tallinnan viikonloppureissu.


Kävimme viikonloppuna Tallinnassa. Olimme varanneet pakettimatkan mihin kuului hotelli ja matkat.
Perjantai oli mukavan aurinkoinen päivä Helsingissä ja Tallinnassa.
Heti maihin saavuttua lähdimme syömään Sadamarketin alakerrassa sijaitsevaan Seven Seas:iin, se oli lähin mahdollinen paikka.
Ruoat oli ihan ok eikä hinnoillakaan pilattu. En kumminkaan suosittele tätä paikkaa kenellekkään ellei halua välttämättä ruokamyrkytystä.
Illalla kun olimme saapuneet ostosreissujen jälkeen hotellille alkoi matkakumppanini maha oireilla ja lievä ruokamyrkytyshän hänellä oli.
Onneksi koko reissu ei mennyt pilalle ja lauantaina pääsimmekin Vanhaan kaupunkiin seikkailemaan.Yövyimme kaksi yötä hotelli Euroopassa. Huone oli siisti ja ihan hyvä. Ainut miinuspuoli oli huonosti vetävä kylpyhuoneen lattiakaivo. Suihkussa käydessä sai samalla jalkakylvyn. Asia ei meitä niin paljoa häirinnyt joten emme käyneet siitä sanomassa. Palvelu oli hyvää ja aamupalat oli hyviä!
Hotellihuoneemme oli kuudennessa kerroksessa ja näkymänä oli Virolainen työmaa. Rakennusmiehet tekivät ahkerasti töitä koko viikonlopun. 
Tallinnan vanhankaupungin rakennukset olivat todella monimuotoisia. Puutaloja ja betonitaloja oli vierekkäin. Talot olivat kivan värikkäitä ja mielenkiintoisia.
Löysimme ihanan kahvilan vanhasta kaupungista. Rukis. Tarjoolla oli paljon ihania leivoksia. Sisustus oli vaikuttavan vanhanaikainen. Tee se itse sisustajalle paikka on oiva inspiraation lähde. Suosittelen!


Löysimme myös ihanan persoonallisen baarin. Scotland yard.
Henkilökunnalla oli poliisiuniformut päällä ja paikan johtaja oli pukeentunut poliisipääliköksi. Takaseinä oli kirjahyllyä täysi ja tyyli oli vähän tylypahkamainen vihreineen kupu lamppuineen. Illalla Bändi nimeltä Riff alkoi soittamaan covereita.
Baarissa oli myös iso akvaario missä oli jättimäisiä kaloja. Sisustus oli persoonallinen ja vaikuttava.

Tallinnan tarjonta turisteille oli hyvinkin yksitoikkoinen. Vaatteita,maatuskoita,magneetteja, villapaitoja,villasukkia ja pari keramiikkapuotia. Saippuoita ei paljoa ollut mynnissä, mutta kun niitä löysimme tarttui parit ihanan tuoksuiset omatekemät saippuat mukaan.
Ecerölineltä ostin tuon käsipumppusaippuan. Saippuat on vaan niin kivoja!
Olisin halunnut nähdä enemmän sisustuspuoteja, niillä ei vissiin tallinnassa ole kysyntää.

Oli pakko ostaa mm. hedelmäkarkkeja kun niitä oli myynnissä. Noita samoja karkkeja tuli syötyä lapsena.Olen koukussa kaikenmaailman hoitosuihkeisiin ja yksi Cutrinin Silk Milk care spary tarttuikin mukaan. Tuoksu on ihan kiva, ei mikään päätä huumaava.
En ole mikään sormus tyyppinen ihminen mutta tällä reissulla päätin hemmotella itseäni ja ostaa kivan sormuksen.
Edblad on ruotsalainen design merkki ja se tekeekin tosi kauniita koruja. Koruja on vaan niin kiva hypistellä ja ihailla. Välillä niitä on ihan kiva ostaakkin.
Lauantaina poikkesimme keskustasta ja löysimme loppuunmyynti kenkäkaupan. Kolmet kengät yhteensä 50e.
Kaupan sijainti oli kyllä niin kauhealla paikalla että en ihmettele yhtään miksi kaikki oli niin halpaa.
Kauppaa piti venäläinen vanha pariskunta joilla ei ollut minkäänlaista kassakonetta. He kirjoittivat kaikki myydyt tuotteet johonkin vihkoon ja käyttivät laskinta yhteenlaskennassa. Kuittia tuosta paikasta ei yllättäen saanut.
Keskustasta kun poikkeaa maisemat muuttuu ihan täysin.
 Ostin laivasta paluumatkalla ihanan lompakon.
Kotiin oli kyllä kiva päästä. Ehkä joskus taas uudestaan, ei kumminkaan tänävuonna. Seuraavana vuorossa Kreikan Zakinthos!Paluumatka oli sumuisen tihkusateinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti