lauantai 7. tammikuuta 2017

Mustia torvisieniä, resepti.



Syksyllä kerätyt sienet ja marjat on kiva käyttää varsinkin näin talvella.
En tunne kovin hyvin sieniä.
Kantarelli, suppilovahvero, mustatorvisieni ovat sellaisia mitä kerään jos sattuu eteen. Marjat ovat enemmän mun juttu, nekin kerään mielummin poimurilla.

Tein loppiaisena possun sisäfilepaistia, bataattiperunamuussia ja mustatorvisienikermakastiketta. Koko ohje on päästäni, aika perusjuttuja.

Tässä teille ohje:

PAISTI:

Ota possun sisäfilepötkö(n600g marinoitu) tuntia ennen paistoa huoneen lämpöön.

-Laita uuni 200 asteeseen
-Laita possun sisäfile uunivuokaan ja laita paistimittari lihaan
-Anna possun olla uunissa niin kauan että lihan sisälämpötila on 80 astetta. 35min.
-Ota liha uunista ja leikkaa paloiksi, laita tarjoiluastialle.

MUUSI:

Kuori kolme perunaa ja isosta bataatista puolikas ja laita kattilaan.
Kiehauta niin että juurekset pehmenee normaalia pehmeimmiksi.
Kaada vedet pois kattilasta. Siirrä juurekset muoviseen kippoon.

Lisää n 1,5dl maitoa ja ripaus suolaa ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Älä sekoita liikaa ettei muusista tule liian tiivistä(lue,liisteriä)

SIENIKASTIKE:

Pilko yksi pieni sipuli.
Paista sipuleita tilkassa rypsiöljyä pienellä lämmöllä niin että sipuleita tulee pehmeitä.
Lisää floran kevyt ja paksu kerma 2dl sipulien sekaan paistinpannulle.
Lisää teelusikallinen murskattua mustapippuria, ja puoli teelusikallista suolaa.
Lisää yksi ruokalusikallinen kuivattuja mustia torvisieniä, voit hienontaa niitä vielä entisestään, ettei kastikkeessa ole kokonaisia sieniä.
Lämmitä kastiketta pienellä lämmöllä n 15min, kastike ei saisi kiehua kovin paljoa.






4 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Täytyypi kokeilla!

    VastaaPoista
  2. ah, sienikastikkeet on niin hyviä! ittellä on pari litraa kuivattuja mustatorvisieniä sekä suppilovahveroita kaapissa oottelemassa kokkausta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä on kyllä hyvä olla jemmassa pakkasessa tai kaapissa <3

      Poista