keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Kommunikoinnin globalisaatio.

Hp Pavilion
Miksi ihmiset kirjoittavat itsestään avoimesti internettiin?
 Jotkut kirjoittavat anonyymisti mutta kumminkin suurin osa omina persooninaan.

Ihmiset käsittelevät erilailla asioita.
Jotkut haluavat muutoksen hetkellä kirjoittaa ylös asioita ja lieventää ehkä niin stressiään. Jotkut haluavat puuttua itseään vaivaaviin epäkohtiin netissä jonkun nimimerkin alla. 
Jotkut käyttävät yksinkertaisesti internettiä luontevana kommunikaatiokanavana.

Toiset haluavat vain jakaa arjen tapahtumia, ikäänkuin toivoen samalla että joku samanlainen henkilö lukisi sitä itse tuotettua tekstiä ja samaistuisi siihen.
Toisen ihmisen huomio, mielipide ja kiinnostus inspiroivat kirjoittajia.
Välillä mietin että onkohan nämä ihmiset jollain tapaa yksinäisiä? Jotkut tutkimukset osoittavat että facebookkia paljon päivittelevät ihmiset olisivat yksinäisiä.

Facebookissa omien asioiden kirjoittelu on mielestäni ihan normaalia tänäpäivänä, varsinkin kun saat itse valita kenelle jaat asiasi tai siinä uskossa me elämme.
Vaikka jaat jollekkin ihmiselle asioita netissä, ei ole takeita että se tieto menee vain sille kohdehenkilölle vaan tieto voi päätyä myös tuntemattomien käsiin. Omien asioiden jakaminen netissä on tätä päivää.
Toiset jakavat niukasti ja toiset vähän enemmän.
Viestintä on muuttunut aika radikaalisti vuosien aikana. Whatsup, messenger, ig, snap, kick, facebook Siinä vain osa tämän päivän viestinnän työkaluista.

Yksinäisyys pitää kyllä paikkansa, kaikki me ollaan välillä vähän yksinäisiä omien sekavien ajatustemme kanssa. Mutta mitä siitäkään tulisi jos ihminen tuottaisi ilmoille ajattelematonta puhetta ja netti olisi täynnä kevytmielistä tekstiä.
Viestinnän uusi aikakausi on siinämielessä hyvä että jokainen voi miettiä miten oikeasti voi ilmaista oman asian, ja samalla opitkin aiheesta mistä kirjoitat.

Facebookissa kaverilistat paisuu paisumistaan, on tätiä, mummoa, ekspuolisoa, naapurinsiskoa, joku kerran tavattu tyyppi ja niitä pakollisia ketä ei oikeasti haluaisi olevan siellä kaverilistalla. Tälle yleisölle kirjoittaminen tuntuu samalta kuin kirjoittaisi julkisesti. Kaverit rupeavat koostumaan hyvin pitkälle tuntemattomista facebook naamoista jotka on joskus kerran tai kaksi nähnyt. Ja nyt en puhu alkavasta dementiasta...
Blogissa mahdollisuus löytää samanhenkisiä on paljon suurempi kuin Facebookissa. Kuka nyt ei haluaisi uusia tuttavuuksia? Oma persoona on tänäpäivänä valttikortti. Ei vain se naaman kuva netissä.

Omista harrastuksista on kiva kirjoittaa ja monia saman lajin harrastajiakin on helppo löytää. Jotkut kirjoittavat blogia rahasta ja sisällöstä ja kuvista heti näkeekin että siihen on käytetty paljon aikaa ja rahaa.

Tästä touhusta tulee vähän mieleen teiniaikojen kirjekaverit.
Minulla oli sellainen kirjekaveri jolla oli hevonen ja itsekin siihen aikaan olin heppatyttö joten meillä oli selkeästi yhteinen aihe. Siihen aikaan meille tuli kotiin lehti nimeltä Hevoshullu, missä oli kirjekaveripalsta mistä nuoret silloin etsivät kirjekavereita.

Tänä päivänä kirjeenvaihto on enemmän yksipuolisempaa. Ihmiset lukevat toisten tekstejä eikä aina jaksa kirjoittaa mitään takaisin. Se on ihan ok koska blogien määrä on niin suuri ja erilaisten tekstien määrä on valtava.
Jos kaikkia mielekkäitä tekstejä kommentoisi tai niihin vastaisi, siinähän menisi koko loppupäivä! Ajatellaan vaikka että kotiisi rupeaa tulemaan kymmeniä kirjeitä kavereilta ja sinun pitäisi vastata niihin kaikkiin ajatuksella...kaiken muun elämän ohessa, sehän kävisi työstä.

Blogit ovat oikeasti mielenkiintoisia! Toisten tekstejä on kiva lukea ja jättää välillä kommentteja yllätykseksi.

Kaikilla on kumminkin se sama yhteinen päämäärä, että joku lukisi heidän tekstejään. Lukijakunnan saaminen vie aikaa,mutta se vaatii työtä. Tasainen blogin päivitys on ehkä yksi tärkeä lukijaystävällinen seikka, mihin kannattaisi kiinnittää huomiota.
On se niin eri asia kertoa tarinoita facebookkiin mitä harvat enää edes käyttää. Siellä voit rajata yleisösi, mutta kuinka moni rajaamastasi yleisöstä oikeasti lukee tekstejäsi. Blogissa saa uusia tuttavia ja lukija voi olla ihan kuka vaan, voit muokata sivuja oman näköiseksi.

Olen huomannut että monet raskaana olevat naiset haluavat jakaa arkeaan blogissa. Samoin hääblogeja on hyvin paljon. Julkkikset pitävät blogeja. Tavalliset ihmiset pitävät blogia. Asioiden jakaminen on mukavaa, vinkit ja kuulumiset on kiva jakaa toiselle, tänäpäivänä se tapahtuu hyvin pitkälle netissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti