sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Itse tehty sushi!

Perus kaupan hyllyltä tekee tänäpäivänä yllättäviäkin löytöjä! Olen pitkään katsellut Sushi aloituspakkauksia ja ajatellut että joku päivä pitää kokeilla, eihän se nyt vaikeaa voi olla. 
Helppoa oli! S-marketista löytyy Blue Dragon Sushi Meal Kit hintaan n. 9e. Kiva idea vaikka johonkin juhliin pikku naposteltavaksi.

Pakkauksessa tulee mukana:

  • 4 merilevälevyä
  • 1 bambumatto
  • 2 wasabi pussia
  • viinietikka
  • kaksi pussia riisiä
  • 2 soijakastike pussia
  • syömätikut
  • ohjeet. 

Täytteet pitää ostaa erikseen. Minä ostin graavilohta, savukalaa ja avokadoa.

1.Ensin kiehauta riisit vedessä(20min) jonka jälkeen anna riisin jäähtyä kunnolla esimerkiksi kylmähauteessa. Kun riisi on jäähtynyt kaada viinietikkapussi riisin sekaan ja sekoita hyvin.

2.Pilko täytteet pieniksi siivuiksi.

3.Kaada soijakastikket johonkin purkkiin ja sekoita yksi pussi wasabia. Maista sen jälkeen ja laita maun mukaan vielä toinen wasabi pussi(Kaksi pussia wasabia on todella tulista)

4.Kun riisi on jäähtynyt laita yksi neljäsosaa riiseistä merilevämaton keskiosaan.(Merilevälevyn olisi hyvä olla tässävaiheessa bambumaton päällä) Levitä riisiä reunoille. Muista jättää toisen puolen reunaan n 2cm riisivapaa alue, että saat lopussa rullan liimattua kiinni.

5.Asettele täytteet rullan keskelle riisien päälle.

6.Rupea rullaamaan  pötköä riisivapaata aluetta kohti tiukasti. Kun olet saanut pötkön rullattua, kastele sormet ja kasta levyn reunoja ja liimaa kiinni rullaan.

7.Leikkaa rullat terävällä veitsellä ja asettele lautaselle.


Sushi oli yllättävän helppoa tehdä itse! ei tarvitse olla mikään ekspertti että tämän osaa tehdä.
Pakkauksesta tuli 32 palaa(riippuu miten isoja paloja leikkaa).

Merilevälevyt haisivat aivan kalan kuivaruoalle, ja olivat muutenkin jotenkin sitkeitä. Olen ennenkin syönyt sushia ravintolassa mutta en muista että merilevä olisi ollut noin sitkeä.Tämäkin on varmaan yksilökohtaista minkä kokee millaisena. Riisit kannattaa antaa kiehua vähintään sen 20 min ettei jää raa-aksi.


VOILÀ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti